Uzun yıllar süren AR-GE çalışmalarımızın ardından topraksız tarım da en son teknoloji olan AEROPONİK su kültürü tekniğinde çalışan sistemlerimizin her bir parçası kendi fabrikamızda özenle üretilmektedir.
Her kitleye hitap eden tasarımımız, hem bireysel hobi bahçeciliğinde hemde endüstriyel tarım uygulamalarında yurtiçi ve yurtdışı piyasasında önemli bir yer edinmiştir.
Şirketimiz, müşteri memnuniyetini ve müşterilerimizin tarım sektöründe en ideal sistemlere ulaşmasında Türkiye'de ve dünya genelinde öncü bir rol oynamaktadır.
Bu sebeple AR-GE çalışmalarımızı ve üretim uygulamalarımızı herzaman en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz.
Şirket politikamız ve çalışma bilincimiz, yeni teknolojileri üretmek ve milletimizin hizmetine sunmaktır.
Dış dünyadan geri kalmamak ve bir adım daha ilerisine geçmektir. Topraksız Tarım Sera sektöründeki tecrübelerini ileri teknoloji, bilim ve mühendislik bilgisini birleştirerek bölgeye ve yetiştiriciliği yapılacak ürüne özel modern ve teknolojik sera projeleri hazırlayarak kurulumlarını anahtar teslim yapmaktadır.
Topraksız Tarım Sera tecrübe ve başarıları ile göze çarpmakta, modern sera ve topraksız tarım projelerini hayata geçirmek ve ülkemizi örtü altı tarımda bir adım öne taşımak için kurulmuştur. Geleceğin tarım modeli olan topraksız tarım su kültürü (Hydroponic, NFT, Aeroponic, Aquaponic) ve katı kültür (Cocopeat, Rockwool) yetiştiricilik sistemleri alanında da hizmet veren firmamız, topraksız tarım alanında ürüne ve kişiye özel projeler üreterek anahtar teslim tesis kurulumları yapması ile birlikte firmamız topraksız tarım alanında ki tecrübelerini her projesinde kanıtlamış ve verdiği danışmanlık hizmetleriyle sizi hiç bir zaman yalnız bırakmayarak yetiştiriciliğinizi garanti altına almaktadır.
Topraksız tarım toprağa bağlı kalmadan yapılabilen bir üretim yöntemi olduğu için uygun olmayan alanlarda da tarım yapılabilir.
Dengeli bir beslenme ve bakım olanakları sağladığı için bitkiler erkenden ve daha fazla verime yatar. Bitkilere istenilen besin elementi gerekli miktarlarda verildiği için erkenci ve kaliteli ürün alma olanağı vardır.
Bitkilere verilecek besinleri seçmek ve istenilen miktarlarda vermek mümkündür. Böylece bitki besleme kontrollü bir şekilde yapılabilir. Bitkilere eşit bir şekilde gübre vererek bitkileri eşit düzeylerde büyüme-gelişmelerini sağlamak ve birbirine yakın verim elde etmek kolaylaşır. Bazı besinlerin (Mangan, Demir, Çinko, Molibden, Bakır gibi) zararlı etkilerinden kaçılabilir. Topraklı yetiştiricilikte bitki beslemede olumsuz etki yapan pH ve Ec gibi sorunların önüne geçilebilir. Ayrıca kök çevresindeki ortamda sıcaklık ve oksijen denetimi yapılabildiğinden bitkilerin besinlerden faydalanma performansı olumlu etkilenir.
Topraksız tarımda bitkileri verilen su toprağa sızma yoluyla, suda tutularak veya buharlaşma nedeniyle fazlaca kullanılır. Sulama için tarım alanlarında her yıl su karık veya tavalarını oluşturmak gibi işlemlere çok fazla masraf da gerekir. Topraksız tarımda verilen su ölçülebilir olduğu ve kontrollü bir şekilde bitkilere verildiği için fazla israf edilmez ve otomasyona bağlı olduğu için de sulama sistemleri daha az para gerektirir.
Topraklı tarımdaki işlemler için gerekli olan işgücünde tamamen teknolojik ve otomasyon sistemleri devreye girdiği için önemli kazançlar elde edilir. Daha az enerji sarf edilir.
Bitkilerin beslenmesi için kullanılan besin solüsyonu ve yetiştirme ortamı sterilize edilebilir. Böylece kökten kaynaklanan hastalıkların önüne geçilebilir. Ayrıca yetiştirme dönemi boyunca kontrollü bir üretim söz konusu olduğu için hastalık ve zararlı riski oldukça azaltılabilir. Yetiştirme su veya katı ortamda olduğu için yabancı ot sorunu yoktur.